Guardiola je udlijelio komplimente Lyonu, rekavši da je to jedan od najtežih rivala s kojima se susreo

Hvalio Lyon

Guardiola: Ne pamtim da sam imao težeg protivnika

Edmir Škorić

Manchester City je odigrao 2:2 u Frnacuskoj protiv Lyona i osigurao je plasman u osminu finala Lige prvaka.

Građani su dva puta gubili, ali su na kraju došli do boda, što im je bilo dovoljno za ulazak u osminu finala najelitnijeg klupskog takmičenja.

Pep je zadovoljan rezultatom, ali potencira da se ne sjeća kada je njegova momčad igrala protiv ovako jakog sastava kao što je Lyonov.

"Oduševljeni smo i tako srsetni, a to može da bude i veliki kompliment i za nas, ali i za protivnika. Ovo je jedan od najtežih protivnika koje sam imao kao trener", kazao je Guardiola, pa je dodao:

Uspjeli smo reagovati kod 1:0 i 2:1 i sada smo u osmini finala. Imali smo i sreće, ali pokazali smo da znamo odgovoriti na teške situacije".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.