Roma se napromašivala protiv Reala pa platila cijenu u drugom poluvremenu
Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko zbog povrede nije igrao protiv Reala, a trener Di Francesco vjerovatno sada žali što je tako ispalo.

Madriđani slavili na Olimpicu

Roma se napromašivala protiv Reala pa platila cijenu u drugom poluvremenu

Fudbaleri Real Madrida porazili su večeras na stadionu Olimpico u Rimu Romu sa 2:0 u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona.

Bio je ovo direktan okršaj za prvo mjesto u grupi G pred knock out fazu, a Madriđani su na kraju slavili pobjedu na čisto iskustvo.

Roma je bila opasniji rival u prvom dijelu susreta, iako je i Real imao svoje momente kada je stvarao pritisak. Rimljani su imali nekoliko prilika pred golom Courtoisa. Pokušavali su Fazio, Schick, Kolarov i Under, a ovaj posljednji se obrukao jer je pred sami kraj prvog dijela sa samo četiri metra prebacioo gol. Ipak rezultat se nije mijenjao i ostalo je 0:0.

Na samom početku nastavka, tačnije u 47. minuti, veliku grešku je napravila odbrana Rome, lopta je došla do Garetha Balea koji pogađa za vodstvo svog tima.

Samo nekoliko minuta nakon toga Bale je imao novu stopostotnu priliku, ali Olsen mu je odbranio šut. Ipak, već u narednom napadu Lucas Vazquez pogađa i Real je došao do prednosti od 2:0. Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat meča iako su obje ekipe do kraja imale nekoliko dobrih prilika. Treba reći da na ovom susretu nije igrao bh. kapiten Edin Džeko zbog povrede. 

Real je sada prvi sa 12 osvojenih bodova, dok je Roma ostala na devet. U posljednjem kolu Real dočekuje CSKA, dok će Roma u goste Viktoriji iz Plzena.

Kada je u pitanju grpa F, Lyon i Manchester City su podijelili bodove odigravši 2:2, dok je Šahtar s 3:2 slavio u Njemačkoj protiv Hoffenheima.

Lyon je protiv Cityja vodio dva puta, ali na kraju se morao pomiriti sa bodom. Hoffenheim je s igračem manje čuvao bod protiv Šahtara, ali je Taison drugim golom u nadoknadi srušio sve nove domaćih. Treba reći da je za domaće na ovom susretu bh. reprezentativac Ermin Bičakčić odigrao svih 90 minuta, kako smo teo već i navikli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

KIKSER
Silajdžić-Vicentijević odlično predvodio navijanje sa tribina
5 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi