Cristiano Ronaldo je jedan od najvećih fudbalera svih vremena, ali uvijek se iznova oduševimo kada pogledamo njegove brojke kroz karijeru

Svaki komentar je suvišan

Vjerovali ili ne: Ronaldo u Ligi prvaka ima više pobjeda od Juventusa i još 135 klubova!

Iako se u pobjedi nad Valencijom rezultatom 1:0 Ronaldo nije upisao u strijelce, imat će dobar razlog da pamti sinoćnju utakmicu dok je živ.

Bila je to jubilarna stota Ronaldova pobjeda u Ligi prvaka kojom je postao jedini fudbaler sa takvim dostignućem. Ronaldo je najviše pobjeda ostvario sa Real Madridom - 71, sa Manchester Unitedom je slavio u 26 a sa Juventusom u tri navrata.

Ronaldo je rekorder i po broju golova (121), asistencija (40) i trofeja (5) u Ligi prvaka, a više nastupa u ovom takmičenju od njega ima samo Iker Casillas iako je samo pitanje dana kada će Portugalac i njega preskočiti.

A sada, nekoliko nevjerovatnih statističkih podataka koji će dokazati koliko je Cristiano Ronaldo, zapravo, velik.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ronaldo je tokom svoje karijere ostvario više pobjeda u Ligi prvaka nego njegov klub za koji nastupa. Portugalac ih ima 100, a Juventus, koji je takav evropski velikan, devet manje - 91.

U Ligi prvaka je od osnivanja nastupilo 140 klubova, a samo četiri kluba imaju više pobjeda od Ronalda samog. To su "njegovi" Real Madrid sa 155 i Manchester United sa 117 pobjeda, zatim Barcelona sa 141 i Bayern Munchen sa 131. Ostalih 136 klubova su ispod nevjerovatnog Portugalaca!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.