Najpopularniji klub u Italiji je Juventus, ali je Stara dama visoko i na listi najomraženijih...

Zanimljivi rezultati ispitivanja

Znate li koji je najomraženiji klub u Italiji?

Nedavno provedeno istraživanje od strane Statiste otkrilo je koji su to najvoljeniji, ali i najomraženiji klubovi u Italiji.

Prema rezultatima istraživanja čak 34 miliona (oko dvije trećine ukupnog broja stanovnika) Italijana manje-više aktivno prati fudbal, koji je daleko najpopularniji sport na Apeninima.

Od tih 34 miliona samo milion za sebe kaže da su simpatizeri, dok ostali tvrde da su pravi navijači, u svakom smislu te riječi.

Kada je su u pitanju omiljeni klubovi i oni koji to nisu, istraživanje je donijelo zanimljive rezultate.

Juventus je najpopularniji tim u Italiji i 39% navijača i 10% simpatizera ga izuzetno cijeni. 12% ispitanika se nije moglo odlučiti o svom stavu prema prvaku Italije, dok je 38% onih koji mrze Staru damu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao što je već navedeno Juve je napopularniji tim, dok ga slijede Inter i Milan, klubovi koje "štuje" po 19% ispitanika. Napoli je na četvrtom (15%) mjestu, dok je Roma na petom (13%).

Zanimljivo je da je Inter najomraženiji klub s obzirom da je čak 40% ispitanika izjavilo da mrzi Nerrazzure. Slijedi Juve sa 38% "mrzitelja", Milan je treći sa 32%, Napoli četvrti sa 30%, a Lazio peti sa 26% onih kojima rimski velikan nije prirastao srcu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.