Vjerovali ili ne: Ronaldo u Ligi prvaka ima više pobjeda od Juventusa i još 135 klubova!
Cristiano Ronaldo je jedan od najvećih fudbalera svih vremena, ali uvijek se iznova oduševimo kada pogledamo njegove brojke kroz karijeru

Svaki komentar je suvišan

Vjerovali ili ne: Ronaldo u Ligi prvaka ima više pobjeda od Juventusa i još 135 klubova!

Iako se u pobjedi nad Valencijom rezultatom 1:0 Ronaldo nije upisao u strijelce, imat će dobar razlog da pamti sinoćnju utakmicu dok je živ.

Bila je to jubilarna stota Ronaldova pobjeda u Ligi prvaka kojom je postao jedini fudbaler sa takvim dostignućem. Ronaldo je najviše pobjeda ostvario sa Real Madridom - 71, sa Manchester Unitedom je slavio u 26 a sa Juventusom u tri navrata.

Ronaldo je rekorder i po broju golova (121), asistencija (40) i trofeja (5) u Ligi prvaka, a više nastupa u ovom takmičenju od njega ima samo Iker Casillas iako je samo pitanje dana kada će Portugalac i njega preskočiti.

A sada, nekoliko nevjerovatnih statističkih podataka koji će dokazati koliko je Cristiano Ronaldo, zapravo, velik.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ronaldo je tokom svoje karijere ostvario više pobjeda u Ligi prvaka nego njegov klub za koji nastupa. Portugalac ih ima 100, a Juventus, koji je takav evropski velikan, devet manje - 91.

U Ligi prvaka je od osnivanja nastupilo 140 klubova, a samo četiri kluba imaju više pobjeda od Ronalda samog. To su "njegovi" Real Madrid sa 155 i Manchester United sa 117 pobjeda, zatim Barcelona sa 141 i Bayern Munchen sa 131. Ostalih 136 klubova su ispod nevjerovatnog Portugalaca!

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljani_zlatni
Najveći ikada...
22 8
Edin Merlin
Masina za koju se isplati svaki ulozeni cent !
22 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi