Dortmund kiksao na domaćem terenu

Porto savladao Schalke i osigurao prvo mjesto u grupi

Endin Čaušević

Fudbaleri Porta savladali su večeras na domaćem terenu Schalke sa 3:1 u meču petog kola grupne faze Lige prvaka i tako osigurali prvo mjesto u grupi D.

Porto i Schalke su već osigurali plasmane dalje, a večeras su na Dragau igrali za prvo mjesto u grupi. U prvom poluvremenu se igrali dosta oprezno o obje strane, no u nastavku smo uspjeli vidjeti četiri gola. Porto je pitanje pobjednika riješio za tri minuta.

Domaći su do prednosti došli u 52. minut kada je Torres asistirao, a mrežu gostiju pogodio je Militao. Samo tri minuta kasnije Porto je udvostručio svoju prednost kada je 2:0 postavio Corona. Schalke je u finišu utakmice smanjio na 2:1 preko Bentaleba, a konačnih 3:1 postavio je Marega.

Porto je prvi u grupi D sa 13 bodova, dok je Schalke drugi sa osam osvojenih bodova. Za Ligu Evrope u posljednjem kolu će se boriti Galatasaray i Lokomotiv iz Moskve.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Stvari su jasne i u grupi A gdje su plasmane dalje ostvarili Atletico Madrid i Borussia Dortmund, dok će se u zadnjem kolu ove dvije ekipe boriti za prvo mjesto. Dortmund je propustio dobru šansu da se izjednači s Atleticom jer su večeras odigrali samo 0:0 protiv Club Bruggea.

Atletico je prvi u ovoj grupi sa 12 bodova, a drugoplasirani Dortmund ima dva boda manje. U Evropsku ligu ide Club Brugge, dok se Monaco oprostio od Evrope za ovu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.