(Foto: EPA) Mladi Španac, Brahim Diaz, je ove sezone upisao tek tri nastupa za City. Dva u Carabao kupu i jedan u Community Shieldu. U utakmici Carabao kupa protiv Fulhama postigao je dva gola.

Kraljevi izgleda osigurali pojačanje

Pregovori o produženju ugovora propali, veznjak Cityja pristao preći u Real!

Prema posljednjim glasinama, Real Madrid bi uskoro mogao dobiti pojačanje iz Manchester Cityja, a velike su šanse da bi isto moglo biti besplatno.

Naime, mladi ofanzivni veznjak Manchester Cityja, 19-godišnji Brahim Diaz je odbio produžiti ugovor sa Građanima, te je pristao preći u Real Madrid, koji ga prati već neko vrijeme.

Ugovor mladog Diaza za Cityjem ističe narednog ljeta i kako sada stvari stoje on ne namjerava produžiti svoj boravak na Etihadu.

O njegovoj budućnosti se već odavno špekuliše u otočkim, ali i španskim medijima, a mnogi smatraju da bi već u januaru mogao obući dres Real Madrida.

Navodno je Real postigao neformalni dogovor sa Diazom, a Kraljevi će željeti što prije osigurati njegov potpis. Ipak, ukoliko ne uspiju dogovoriti njegov transfer u januaru, on bi put Bernabeua onda krenuo narednog ljeta kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se i da Real pokušava "namamiti" Diaza obećanjima o mjestu u prvom timu s obzirom da u Cityju rijetko dobija priliku za igru.

Brahim Diaz je ponikao u omladinskom pogodnu Malage, da bi ga City doveo u svoju omladinsku školu kada mu je bilo 14 godina. Od januara 2018. godine je i zvanično član prvog tima Građana, ali još nije dobio pravu priliku od Pepa Guardiole.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.