Ko se već kvalifkovao za nokaut fazu Lige prvaka?
(Foto: EPA) Posebno će zanimljivo biti u "grupi smrti", a na Anfieldu se očekuje pravi rat...

Poznato 12 učesnika osmine finala

Ko se već kvalifkovao za nokaut fazu Lige prvaka?

Večerašnjim utakmicama je kompletirano peto kolo grupne faze Lige prvaka i već sada je poznato 12 učesnika nokaut faze ovog takmičenja.

U osmini finala će se tako sigurno naći sljedeće ekipe: Real Madrid, Roma, Bayern, Ajax, Manchester City, Juventus, Barcelona, Manchester United, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Porto i Schalke.

Neke od pomenutih ekipa su već potvrdile prvo mjesto u svojoj grupi, dok sa druge strane negdje još nema niti jednog sigurnog putnika u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Takva situacija je u "grupi smrti", grupi C u kojoj će odluka pasti u zadnjem kolu. Nakon večerašnjih utakmica Napoli je prvi sa 9 bodova, PSG drugi sa osam, dok je Liverpool treći sa šest. Crvena zvezda je četvrta sa četiri boda. Biće, dakle, veoma zanimljivo na Anfieldu gdje Liverpool mora pobijediti Napoli, ali i u Beogradu gdje gostuje PSG.

Zanimljivo će biti i u grupi B u kojoj se za prolaz bore Inter i Tottenham, kao i u Grupi F u kojoj će Shakthar i Lyon međusobnim duelom odlučivati o plasmanu u nokaut fazu. Shakhtaru igra samo pobjeda, dok Lyon ide dalje i sa remijem.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

monitor
BVB!!!
10 4
mer12
loverpool inter i monako mogu se komotno upisati u najgore ekipe LS imaju 0 suteva prema golu protivnika u gostima, uzas
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi