Houssem Aouar (desno), mladi francuski reprezentativac, je ove sezone odigrao 19 utakmica za Lyon u svim takmičenjima i postigao pet golova

Aouar već na radaru nekoliko velikana

Guardiola sipao komplimente na račun mladog veznjaka, da li je veliki transfer na pomolu?

Nakon što je Manchester City remizirao (2:2) sa Lyonom u meču grupne faze Lige prvaka odigranom u utorak, Pep Guardiola nije mogao, a da ne pohvali mladog veznjaka francuske ekipe.

Čini se da je 20-godišnji Houssem Aouar itekako impresionirao Guardiolu, a iako se do sada ovaj Francuz alžirskog porijekla povezivao sa Chelseajem, Arsenalom i Barcom ne bi čudilo da i Pep pokuša osigurati njegov potpis u skorije vrijeme.

"Houssem Aouar je veoma dobar igrač. On je nevjerovatan... Puno pričamo o Ndombeleu, ali Aouar je odličan, također. Uvijek je tako miran kada je u posjedu lopte i ima vrhunske tehničke kvalitete", istakao je Guardiola, pa se osvrnuo na Lyon, ekipu koja je njegovom Cityju ove sezone u Ligi prvaka nanijela poraz na Etihadu i zamalo slavila i na svom terenu:

"Lyon imao jako dobru ekipu. To su mladi momci s puno kvaliteta i mislim da su na mjestu što se tiče taktike".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.