Pregovori o produženju ugovora propali, veznjak Cityja pristao preći u Real!
(Foto: EPA) Mladi Španac, Brahim Diaz, je ove sezone upisao tek tri nastupa za City. Dva u Carabao kupu i jedan u Community Shieldu. U utakmici Carabao kupa protiv Fulhama postigao je dva gola.

Kraljevi izgleda osigurali pojačanje

Pregovori o produženju ugovora propali, veznjak Cityja pristao preći u Real!

Prema posljednjim glasinama, Real Madrid bi uskoro mogao dobiti pojačanje iz Manchester Cityja, a velike su šanse da bi isto moglo biti besplatno.

Naime, mladi ofanzivni veznjak Manchester Cityja, 19-godišnji Brahim Diaz je odbio produžiti ugovor sa Građanima, te je pristao preći u Real Madrid, koji ga prati već neko vrijeme.

Ugovor mladog Diaza za Cityjem ističe narednog ljeta i kako sada stvari stoje on ne namjerava produžiti svoj boravak na Etihadu.

O njegovoj budućnosti se već odavno špekuliše u otočkim, ali i španskim medijima, a mnogi smatraju da bi već u januaru mogao obući dres Real Madrida.

Navodno je Real postigao neformalni dogovor sa Diazom, a Kraljevi će željeti što prije osigurati njegov potpis. Ipak, ukoliko ne uspiju dogovoriti njegov transfer u januaru, on bi put Bernabeua onda krenuo narednog ljeta kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se i da Real pokušava "namamiti" Diaza obećanjima o mjestu u prvom timu s obzirom da u Cityju rijetko dobija priliku za igru.

Brahim Diaz je ponikao u omladinskom pogodnu Malage, da bi ga City doveo u svoju omladinsku školu kada mu je bilo 14 godina. Od januara 2018. godine je i zvanično član prvog tima Građana, ali još nije dobio pravu priliku od Pepa Guardiole.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi