Najplaćeniji igrač Uniteda

Poražavajuća statistika: Čak je i Smalling ove godine dao više golova od Alexisa

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez početkom 2018. godine stigao je kao veliko pojačanje u Manchester United iz Arsenala, ali nije opravdao ulogu pojačanja.

Alexis je od samog dolaska imao velikih problema da se ukopi u taktiku Josea Mourinha koji je pokušao naći Čileancu mjesto na terenu, ali nije uspio. Kada je portugalski stručnjak shvatio da se Alexis baš i ne snalazi najbolje u ekipi Uniteda odlučio je sve rijeđe da ga koristi.

Ove sezone Alexis dobija minutažu na kapaljku i sve je jasnije da će možda već u januaru potražiti novi klub. Crveni đavoli su uložili mnogo novca u Alexisa koji sedmično zaradi nevjerovatnih 500.000 eura, no on nije opravdao njihovo povjerenje.

Statistika Alexisa od dolaska na Teatar snova je poražavajuća, a to dovoljno pokazuje činjenica da je čak i Chris Smalling u ovoj godini postigao više golova od njega. Efikasniji je bio i Patrick van Aanholt, dok su s Alexisom izjednačeni Oumar Niasse i Lewis Dunk.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.