Devetnaestogodišnji Diaz želi da igra i zato je odabrao Real, pa će po svim prilikama od ljeta biti član kraljevskog kluba

Diaz je donio odluku

Pep se toga plašio, ali talentovani tinejdžer odlazi u - Real!

Edmir Škorić

Prema nekim izvještajima, Brahim Diaz je postigao dogovor oko prelaska u Real Madrid.

Ovaj talentovani 19-godišnji nogometaš je bio frustriran što dovoljno ne igra na Etihadu, a Pep Guardiola je nedavno kazao da neće spriječiti Diaza ukoliko ovaj zaista želi da ode.

Po svemu sudeći, Diazova želja da ide iz Manchestera je presudila, a uz to i ponuda Real Madrida, koji mu je navodno ponudio 60.000 funti sedmično i ugovor kojeg će mladi nogometaš objeručke da prihvati.

On do ljeta naredne godine ima važeći ugovor sa Cityjem, ali sve su prilike da će kao slobodan igrač napustiti Etihad i da će se pridružiti ekipi koju vodi Santiago Solari.

Diaz je za City u seniorskoj momčadi odigrao 14 mečeva i postigao je dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.