Postalo je ozbiljno: UEFA izbacuje Manchester City iz Lige prvaka!?
Istraga ne samo da traje, već je i pri samom kraju što je potvrdio i predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin

Čini se da Građani imaju nerješiv problem

Postalo je ozbiljno: UEFA izbacuje Manchester City iz Lige prvaka!?

Iz Engleske stižu ekskluzivne informacije da bi Manchester City mogao biti izbačen iz Lige prvaka u sezoni 2019/2020!

Trenutno najbolji klub sa Otoka nalazi se pod ozbiljnom istragom UEFA-e, koja je na dobrom tragu da raskrinka brojne finansijske malverzacije kojim se City bavio u proteklih nekoliko godina.

Ugledni Guardian prenosi da su Građani preuveličavali iznose sponzorskih ugovora, samim tim i svoje prihode, kako bi bili u mogućnosti da potroše više novca za kupovinu novih igrača.

Vlasnik Manchester Cityja šeik Mansour bin Zayed navodno je direktno učestvovao u pokrivanju dijela klupskih troškova svojim privatnim novcem, a optužuje se i da je tajno finansirao Građane bez zvaničnog izvještaja.

Čeferin potvrdio da je istraga pri kraju

Da je situacija postala ozbiljna svjedoči i izjava predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, koji je potvrdio da je protiv engleskog prvaka pokrenuta istraga kako bi se vidjelo je li bilo nepravilnosti u prikazivanju prihoda od sponzora, ili je sve bilo čisto.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Procjenjujemo situaciju. Imamo nezavisnu komisiju koja se bavi time i veoma brzo ćemo imati odgovore o tome šta će se dogoditi u ovom konkretnom slučaju", rekao je Čeferin za Times.

Spominje se da su se malverzacije dešavale 2015. godine, kada je Manchester City trebao dobiti oko 60 miliona funti od glavnog sponzora Etihada. Međutim, ova avio kompanija je uplatila samo osam miliona, dok je ostatak novca stigao direktno od Abu Dhabi United grupe, koja je u vlasništvu šeika Mansoura bin Zayeda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi