Kup Kralja, šesnaestina finala

Realovi "dječaci" pregazili Melillu: Briljirali Asensio, Vinicius i Isco

Nakon što je u prvom meču slavio sa 4:0, Real je u revanš meču šesnaestine finala Kupa Kralja ugostio Melillu na svom Santiago Bernabeu i slavio pobjedu rezultatom 6:1.

Poveo je Real golom Asensija u 33. minuti nakon asistencije Carvajala, da bi Asensio dvije minute kasnije povisio na 2:0. Ovaj put mu je sjajno asistirao Vinicius Junior nakon prodora po lijevom boku.

Rezultat prvog poluvremena (3:0) postavljen je u 39. minuti. Ovaj put je Asensio bio asistent, a strijelac mladi Javier Sanchez.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Real je stigao i do četvrtog gola, pošto je Isco u 47. minuti postigao fantastičan pogodak za 4:0.

U 75. minuti je pogodio i Vinicius Junior i to iz drugog pokušaja pošto ga je u prvom uspio zaustaviti golman gostiju. Ipak, mladi Brazilac je odbijenu loptu pospremio u mrežu Melille za 5:0.

Melilla je do počasnog gola stigla u 81. minuti preko Qasmija sa bijele tačke, a konačnih 6:1 postavio je Isco dvije minute kasnije.

Iako je Real danas igrao u izmješanom sastavu, došao je i do druge ubjedljive pobjede protiv trećeligaša Melille i plasmana u osminu finala Kupa Kralja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.