Potpis koji se nestrpljivo čeka
Eden Hazard je u proteklih šest godina odigrao ukupno 316 utakmica za Chelsea, a postigao je ukupno 97 golova. U Londonu se iskristalisao kao jedan od najboljih fudbalera svijeta (Foto: EPA)

Na stolu pred Hazardom je bogati ugovor

Potpis koji se nestrpljivo čeka

M. Šljivak

Fantastični Belgijanac Eden Hazard već mjesecima unazad se povezuje sa prelaskom u redove madridskog Reala. Kraljevi su ovog sjajnog ofanzivca vidjeli kao zamjenu za Cristiana Ronalda koji je proteklog ljeta otišao u Juventus, a Hazard bi jako brzo mogao donijeti konačnu odluku o nastavku karijere.

Hazard bi navodno mogao već tokom ove sedmice potpisati novi ugovor sa Chelseajem, a ove vijesti je potvrdio i menadžer londonskog kluba Maurizio Sarri.

"Znate jako dobro koliko je Eden važan za nas. Kao i svaki poseban igrač, on je izuzetno važan za klub. Sada je sve do njega. Klub mu je spremio novi ugovor, a on će odlučiti hoće li ga potpisati. Ja ga želim u klubu, ali samo ako on zaista želi ostati. Znam da se iz sedmice u sedmicu pregovara sa Edenom i njegovim menadžerom i ako bude šta novo, klub će mi javiti", rekao je Sarri.

Ako potpiše ugovor Eden Hazard postaje najplaćeniji igrač kluba

Ugovor koji je Chelsea ponudio 27-godišnjem Belgijancu je zaista impresivan. Ako stavi potpis na ugovor do 2022. godine, Hazard će na sedmičnom nivou zarađivati nevjerovatnih 300.000 funti. Tim će postati najplaćeniji igrač kluba, ali Eden još uvijek razmišlja.

Razlog zbog kojeg razmišlja je Real Madrid. Nebrojeno puta ovaj sjajni fudbaler je izjavljivao kako mu je san zaigrati za španskog velikana, ali je isto tako spreman da karijeru završi na Stamford Bridgeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hazard je već godinama član londonskog tima. Stigao je 2012. godine iz francuskog Lillea, a upravo je tada odabrao dres Chelseaja ispred Realovog.

Ipak, ponude iz Madrida je teško odbiti, a sigurno da je Hazardov potpis nešto što navijači Plavaca nestrpljivo čekaju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi