Nakon blamaže protiv trećeligaša

Zukanović ostao bez trenera, Jurić dobio otkaz

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić od večeras više nije trener Genoe, objavili su svi vodeći mediji u Italiji.

Iako zvanične potvrde još uvijek nema, teško je vjerovati da informacija nije tačna s obzirom da je Hrvat već neko vrijeme bio pod velikim pritiskom i da je faktički bilo samo pitanje trenutka kada će dobiti otkaz.

Kap koja je prelila čašu bilo je ispadanje iz Kupa od trećeligaša Entelle, koja je u ludoj utakmici slavila boljim izvođenjem penala nakon što je poslije produžetaka rezultat bio 3:3.

Ovo bi mogla biti dobra vijest za Ervina Zukanovića, koji u posljednje vrijeme nije bio u Jurićevim planovima. Navodno je bh. fudbaler bio u lošim odnosima sa hrvatskim trenerom, koji ga često nije ni uvrštavao u ekipu za utakmice u Seriji A.

Italijanski mediji tvrde da je već poznat i Jurićev nasljednik u Genoi i da će ekipu preuzeti Cesare Prandelli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.