Ervin Zukanović zaigrao za Genou i pogodio u utakmici koja će se prepričavati

Trećeligaš slavio na penale

Ervin Zukanović zaigrao za Genou i pogodio u utakmici koja će se prepričavati

Zaista nevjerovatan meč odigran je danas na Luigi Ferrarisu, gdje je Genoa doživjela šokantnu eliminaciju iz italijanskog Kupa.

Genoin protivnik bio je trećeligaš Entella, koji se u osminu finala Kupa plasirao zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca. Nakon 90 minuta bilo je 2:2, nakon produžetaka 3:3, da bi u penalima autsajder slavio sa 7:6.

Šou je počeo golom Simonea Icardija, koji je u 20. minuti doveo Entellu u vodstvo od 1:0. Samo sedam minuta kasnije, dosuđen je prvi penal za Genou i u strijelce se upisuje Piatek koji postavlja rezultat prvog poluvremena.

Genoa je napadala, ali nikako nije uspijevala da dođe do vodstva. Igrao se 83. minut kada je uslijedio prvi veliki šok za domaće. Icardi, prezimenjak mnogo poznatijeg Maura iz Intera, drugi put je pogodio za novo vodstvo Entelle, ali slično kao i kod prvog gola - odmah je uslijedilo isto. Drugi penal za Genou, Piatek ponovo pogađa i odvodi utakmicu u produžetak.

U 110. minuti, sudac i treći put pokazuje na bijelu tačku, opet za Genou. Ovoga puta šutira Lapadula, koji pogađa za vodstvo svog tima od 3:2.

Činilo se da je to to, ali prava uzbuđenja su tek uslijedila. U drugoj minuti nadoknade, Adorjan je pogodio za 3:3 i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Entella je tamo slavila sa 7:6, a Genoi nije pomogao ni gol Ervina Zukanovića u šestoj penal seriji. Bh. reprezentativac posljednje četiri utakmice nije bio u konkurenciji zbog nesuglasica sa trenerom Ivanom Jurićem, koji bi nakon ovog debakla vrlo lako mogao dobiti otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti