Neko će morati otići: Ili Zukanović ili trener

Pišu italijanski mediji

Neko će morati otići: Ili Zukanović ili trener

Ervin Zukanović je u Genoi prekrižen! Tako barem pišu italijanski mediji, navodeći da je bh. defanzivac u sukobu s trenerom Genoe Ivanom Jurićem, te da bi u januarskom prijelaznom roku mogao promijeniti sredinu.

Reprezentativac BiH se s minutažom u timu Genoe ne može pohvaliti već neko vrijeme. I dok je u prethodnim mečevima barem sjedio na klupi, posljednji protiv ljutog rivala Sampdorije je odgledao s tribina, a Jurić se pravdao kako je izostanak dio tehničkih zamisli i razloga. No, stvari mnogo dublje.

Italijani pišu da razlog Zukanovićevog neigranja leži u lošim odnosima s trenerom Jurićem, koji ga je prekrižio, tako da je izvjesno da će promijeniti sredinu u januarskom prijelaznom roku.

"Zukanović nije dio Jurićevog projekta i transfer je realan, odnosno sasvim očekivan. No, sve će svakako zavisiti i od narednih utakmica. Možda i Jurić bude taj koji će prvi otići", pišu, između ostalog, mediji na Apeninima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone Zukanović je za Genou odigrao svega šest utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi