Istakao da je igračima Slovenije nedostaje više ponosa kada igraju za reprezentaciju

Zanimljivo viđenje prvog čovjeka UEFA-e

Čeferin: Hrvate je patriotizam odveo do uspjeha, ali to preraste u nacionalizam

Samir Mlaćo

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin gostovao je na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani, te otvoreno govorio u dešavanjima u nogometu, a dotakao se i nogometne reprezentacije Hrvatske.

Istakao je da igračima iz Slovenije nedostaje malo više ponosa kada igraju za reprezentaciju, te kao pozitivan primjer naveo Luku Modrića i Marija Mandžukića koji sa velikim uspjehom igraju za hrvatsku reprezentaciju i uvijek daju svoj maksimum.

Otvoreno je govorio o nacionalizmu na utakmicama Hrvatske, zbog čega Savez te zemlje skoro pa stalno dobija kazne.

"Hrvati su posebni. Patriotizam ih je vodio do uspjeha, ali taj patriotizam često preraste u nacionalizam što je greška", kazao je Čeferin.

Sa njegovom konstatacijom vjerovatno će se složiti i veliki broj navijača Hrvatske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.