Čeferin odgovarao na pitanja: Žao mi je što nema Osima, superliga je fikcija
(Foto: T. Hebib) "Svi klubovi su kategorično protiv Superlige. To bi bila smrt za fudbal", poručio je predsjednik UEFA.

Predsjednik UEFA kategoričan

Čeferin odgovarao na pitanja: Žao mi je što nema Osima, superliga je fikcija

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin odgovarao je na pitanja novinara tokom posjete NFSBiH.

Tokom desetak minuta bio je koncizan i oko nekih pitanja kategoričan.

"Ne znam zašto na otvaranju zgared nije bilo Ivice Osima, žao mi je što nema njega jer je on jako zaslužan za napredak bh. Fudbala. Prošli put sam bio s njim i bilo mi je ugodno u njegovom društvu", istakao je prvi čovjek UEFA.

"Što se tiče kvaliteta lige sve zemlje ekonomski lošijeg stanja imaju problem jer nema novca. Tako je i u Sloveniji. Mi razmišljamo o reformama klupskog fudbala nakon 2024. gdje bi igralo više klubova i bolje se raspodjeljivao novac. Igrači bi tako ostajali duže a ne bi imali cilj da što prije odu odavde."

"Prodaja takmičenja FIFA nekom fondu da on posjeduje prava na fudbal je nešto čemu se protivimo. Tada više nema napretka za fudbal."

Prokomentarisao je Čeferin i novu VAR tehnologiju.

"VAR mi nije bio jasan, netačno je da nisam bio protiv njega. Ko je glavni tada, jel onaj u kabini ili na terenu. Vidjeli smo na SP-u kad pomoćnik podigne zastavicu šta se znalo dešavati."

"UEFA ima sredstva za infrastrukturu u okviru hattrick programa. Neku sumu damo savezima a onda oni raspolazu tim novcem. Svake godine ta suma će biti veća."

"Liga nacija je bila bolja nego što sam očekivao. Svi prate ove utakmice a kada se pogleda broj gledalaca u odnosu na prijateljske utakmice to je neuporedivo. Sto se tiče regionalne lige mislim da nije vrijeme i da niko ne bi mogao sigurnosno obezbijediti uslove a i nije dobro da klubovi iz regiona igraju samo sami sa sobom već na jednom širem nivou."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Također, novinare je zanimalo njegovo mišljenje o tzv. Superligi, koju navodno žele osnovati najbogatiji svjetski klubovi.

"Ideja Superlige u kojoj bi igrali najbogatiji klubovi je medijski spin. Bio sam prije dva dana na konferenciji u Briselu i sastanku sa predstavnicima svih klubova. Svi klubovi su kategorično protiv Superlige. To bi bila smrt za fudbal", poručio je predsjednik UEFA.

Top Komentari

casimiro
normalno da nema.nece da ima posla sa lopovima.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi