Bundesliga, 14. kolo

Werder protiv Fortune prekinuo lošu seriju

Četrnaesto kolo Bundeslige otvoreno je duelom Werdera i Fortune Dusseldorf u Bremenu. Domaći su na kraju slavili pobjedu rezultatom 3:1.

Poveo je Werder u 20. minuti nakon topovskog udarca Mohwalda, ali je Fortuna u finišu prvog dijela ipak stigla do porvananja.

Nakon igranja rukom jednog fudbalera domaćih u svom kaznenom prostoru sudija je pokazao na bijelu tačku, a Lukebakio u 43. minuti pogodio za 1:1.

Rezultatom 1:1 se i otišlo na odmor, a na novi gol se čakalo do 71. minute kada je Harnik jednu odbijenu loptu pospremio u gol Fortune za novo vodstvo Werdera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve dileme oko pobjednika riješio je Sargent svojim golom u 78. minuti.

Werder je ovom pobjedom prekinuo niz od pet utakmica u Bundesligi bez trijumfa i sada se nalazi na sedmom mjestu tabele sa 21 bodom. Fortuna je ostala posljednja sa devet bodova na svom kontu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.