Fortuna nije uspjela iznenaditi Mainz

Bundesliga, 13. kolo

Fortuna nije uspjela iznenaditi Mainz

Mainz je na otvaranju 13. kola Bundeslige gostovao u Dizeldorfu kod Fortune i slavio minimalan trijumf (0:1).

Fortuna je dobro otvorila susret u želji da nakon pobjede nad Herthom i remija sa Bayernom iznenadi i Mainz. Imali su domaći opasan napad u 15. minuti, ali ipak Dodi Lukebakio nije uspio ući u šansu.

Zaprijetio je Mainz u 31. minuti, da bi Fortuna četiri minute kasnije imala dobru priliku preko Henningsa, ali je golman gostiju bio na visini zadatka.

Prvo poluvrijeme je zatvoreno je slobodnjakom Brosinskog i dobrom odbranom golmana Fortune.

Nakon 0:0 u prvom dijelu, drugo nije donijelo veća uzbuđenja sve do 67. minute kada Quaison "izbacuje" Matetu koji sjajno pronalazi prostor za udarac i pogađa za vodstvo Mainza od 0:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pokušala je Fortuna odmah uzvratiti preko Gisselmanna, ali je golman gostiju ponovo dobro reagovao.

Na kraju je Mainz slavio minimalan trijumf i barem nakratko izbio na 8. poziciju sa 18 bodova na svom kontu. Fortuna je ostala pretposljednja, 17., sa devet bodova.

Top Komentari

1897_
a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi