Tri produžetka u DFB Pokalu: Dortmund, Schalke i Nurnberg idu dalje

Zanimljiva noć u Njemačkoj

Tri produžetka u DFB Pokalu: Dortmund, Schalke i Nurnberg idu dalje

Večeras ljubitelji njemačkog fudbala mogu itekako da uživaju pred malim ekranima obzirom da su susreti DFB Pokaza vrlo zanimljivi i većinom idu u produžetke ili penale.

Takav slučaj (produžeci) bio je na Signal Iduna Parku u Dortmundu gdje je domaća Borussija igrala protiv Union Berlina i na kraju slavila pobjedu tek u posljednjem minutu drugog produžetka.

Domaći su poveli u 40. minuti kada je Pulišić pogodio za 1:0, ali gosti stižu do poravnanja u 63. minuti golom Poltera. Dortmund ponovo dolazi do vodstva u 73. minuti golom Philippa, ali gosti samo tri minute prije kraja meča dolaze do produžetaka jer je gol postigao ponovo Polter.

Kada se činilo da ćemo na ovom meču gledati izvođenje penala, ipak je domaća ekipa golom Marca Reusa sa penala u 120. minuti uspjela da prođe u osminu finala.

Tamo su joj se pridružili Werder koji je sa 5:1 slavio kod Weichea, dok su nakon penala prošle ekipe Schalkea i Nurnberga koje su izbacile Koln i Roštok.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seher Rajvosa
Oborise me na kladari, kud ne ispadose
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi