Mladi Slovenac je pokazao da je rođen da bude lider, a protiv Rocketsa je u zadnjoj četvrtini naprosto pokazao da je šampion

Luka Dončić vezao 11 poena u zadnjim minutama

Kako se postaje šampion? Uzmeš loptu kad je najteže i srušiš Rocketse

Edmir Škorić

Ni James Harden ne može da vjeruje, ali taj slovenački klinac Luka Dončić je stvarno nevjerovatan.

Dallas je sinoć sa 107:104 pobijedio Houston Rocketse, no ne bi to bilo moguće da Dončić nije kod rezultata 102:94 za goste vezao 11 poena i riješio meč u korist domaćina.

Na kraju je Dončić meč završio sa 21 poenom (11 u zadnjih pet minuta), osam asistencija i dva skoka, ali pokazao je da je rođen za velike stvari i da je lider koji i sa 19 godina u najjačoj ligi na svijetu uzima loptu u ruke onda kada je najteže.

James Harden je inače ubacio 35 poena uz osam asistencija kod Rocketsa, ali nije to bilo dovoljno protiv nevjerovatnog Slovenca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti