Ni Nurkić nije mogao protiv Dončića: Slovenac vodio Dallas do pobjede nad Portlandom
Nurkić je protiv Dallasa imao sasvim dobar nastup, ali je dobio tri lične greške u prvom poluvremenu i to veoma naivno (Foto: EPA)

Bh. centar ubacio devet poena

Ni Nurkić nije mogao protiv Dončića: Slovenac vodio Dallas do pobjede nad Portlandom

M. Šljivak

Jusuf Nurkić je sinoć odigrao solidnu partiju u porazu Portland Trail Blazersa na gostovanju kod Dallas Mavericksa rezultatom 111:102.

Iako je za igru kod Trail Blazersa itekako bio raspoložen Damien Lillard, fantastični Luka Dončić je predvodio Maverickse do 12. pobjede u sezoni.

Odigrao je Slovenac još jedan zaista odličan meč. Za 32 minute na parketu ubacio je 21 poen, imao je devet skokova i tri asistencije.

Trail Blazersi igraju jako loše u posljednje vrijeme, pa je i poraz u Dallasu bio neizbježan. Jusuf Nurkić je odigrao 30 minuta i imao je učinak od devet poena i 11 skokova uz šest ličnih grešaka.

Međutim, to je bilo premalo protiv raspoloženog Dončića, pa je Portland upisao 11. poraz ove sezone.

Na ostalim utakmicama sinoćnog programa vrijedi svakako izdvojiti pobijedu Utah Jazza 139:105 nad San Antonio Spursima, a trijumfe su još ostvarili Indiana, Orlando i Sacramento.

NBA utorak:

Indiana - Chicago 96:90
Miami - Orlando 90:105
Dallas - Portland 111:102
Phoenix - Sacramento 105:122
Utah - San Antonio 139:105

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi