Dončić će prvi susret sa Nurkićem pamtiti i po ovoj blokadi koju je dobio

Bh. centar 'zalijepio' Slovenca

Dončić će prvi susret sa Nurkićem pamtiti i po ovoj blokadi koju je dobio

Sinoć je u American Airlines Centru publika mogla vidjeti sjajan meč Dallasa i Portlanda, u kojem su domaći Mavericksi slavili sa 111:102.

Gledaocima sa Balkana je ovaj meč bio najzanimljiviji po tome što su se sa dvije strane terena našli Jusuf Nurkić i Luka Dončić, koji su tokom većeg dijela susreta vodili velike duele na parketu.

Dončić je na kraju imao više uspjeha iz dva razloga. Njegov tim je pobijedio, a on je sa 21 poenom i devet asistencija bio efikasniji od bh. reprezentativca koji je meč završio sa devet poena i 11 skokova.

Ipak, mladi Slovenac će utakmicu zapamtiti i po jednoj blokadi koju je dobio od Nurkića. Desilo se to početkom treće četvrtine kada je Dončić krenuo u prodor ka košu Portlanda, ali je u reketu naišao na prepreku u vidu Jusufa Nurkića koju nije mogao preći.

Top Komentari

Wingback
E baš će se mog k.u.r.c.a sjećat od sinoć.. Čovjek rasturio utakmicu i sad ce se sjecat neke tamo blokade..
10 2
Salidzan
Jedan naslov nurkic blokirao doncica ispod drugi naslov nurkic nemoćan protiv doncica... Drogira se komplet ovaj portal..
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi