Inter sutra protiv PSV-a

Spalletti: Najveća greška bi bila da mislimo o tome šta će biti u Barceloni

Edmir Škorić

Trener Intera Luciano Spalletti je istakao da u utorak njegov tim igra najvažniju utakmcu od njegovog dolaska.

Inter dočekuje PSV u meču šestog kola grupe B Lige prvaka. Gosti iz Eindhovena su otpisani, ali Inter s Tottenhamom vodi žestoku bitku za osminu finala.

Tottenham ima također sedam bodova i bolje je rangiran, ali Spurse čeka teška utakmica s Barcelonom u Kataloniji. Barca je već osigurala prolaz, ali Katalonci najavljuju da i sutra idu na tri boda.

"Mislim da je ono što smo učinili do sada vrlo dobro", rekao je Spalletti za InterTV, pa je nastavio:

"Zbog toga imamo priliku da se plasiramo dalje iz skupine koju smo svi okarakterisali kao jako teškom na početku. Odavde se nastavlja moj život, ne mogu da se vratim u prošlost. To znači da su sada sve naše misli usmjerene ka prolazu dalje".

"Moramo pobijediti sutra, ovo je najvažnija utakmica Intera od mog dolaska, zanemarujući onu protiv Lazija prošle sezone. Sanjali smo o ovakvim utakmicama", istakao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, osluškivat će se i rezultat iz Londona, ali Spalletti ne želi o tome da misli.

"Jedina pogreška koju možemo napraviti je zabrinutost zbog utakmice u Barceloni. Oni su ozbiljni profesionalci i tako će se ponašati, a mi samo moramo da dobijemo naš meč", zaključio je strateg milanskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.