Kraj za Ozila u Arsenalu?
Ove sezone je Mesut Ozil odigrao 12 utakmica i postigao je četiri pogotka. Ipak, čini se kako je došao kraj njegovom boravku u Londonu i da će karijeru nastaviti u Seriji A (Foto: EPA)

Spremni da ga prodaju

Kraj za Ozila u Arsenalu?

M. Šljivak

Londonski Arsenal ozbiljno razmišlja da u januarskom prelaznom roku proda nekadašnjeg reprezentativca Njemačke Mesuta Ozila.

Nijemac nije u prvom planu kod trenera Unaija Emeryja, a i bez njega timu ide sasvim dobro, pa rukovodstvo ekipe ozbiljno razmišlja o prodaji 30-godišnjeg fudbalera.

Spremni su i da smanje cijenu, pa će vjerovatno zainteresovani timovi moći da ga kupe za 25 miliona funti, a već se i zna gdje bi Ozil mogao nastaviti karijeru.

Inter pokazuje ozbiljan interes za njega. Glavni su kandidati za dovođenje Ozila, a agenti njemačkog fudbalera, među kojima je i njegov bratu Mutlu, već tokom sedmice će početi pregovore o transferu.

Arsenal će prodajom Ozila rasteretiti budžet

Mesut Ozil ima ogromnu platu u timu sa Emiratesa. Na sedmičnom nivou ona iznosi čak 350.000 funti, a na godišnjem gotovo 17 miliona funti. Njegova prodaja bi sasvim sigurno rasteretila budžet kluba koji bi tako pored 25 miliona funti od transfera, uštedio i dodatnih 17 miliona funti godišnje na plati njemačke zvijezde.

Nijemac je u proteklih pet godina bio važan igrač za Topnike. Pokazivao je dosta toga na terenu, ali u posljednje vrijeme je navodno povrijeđen i propustio je posljednjih pet utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, sve se više šuška kako menadžer Unai Emery na njega više ne računa i da je rukovodstvu tima poručio kako ga mogu prodati, pa je vrlo izvjesno da Ozila više nećemo gledati u dresu Arsenala.

Ozil je u Arsenal stigao 2013. godine iz madridskog Reala za 50 miliona eura. Tada je postao i najskuplji njemački fudbaler ikad, a u 208 odigranih utakmica za Topnike postigao je 41 gol.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ziky
nek ide u fenerbahče golo gowno azijatsko
4 34
AMKO
Mamicu ti ustasku
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi