Evropsko prvenstvo

Crna Gora u odličnoj utakmici bolja od Srbije

Evropsko prvenstvo u Francuskoj večeras je donijelo duel rukometašica Srbije i Crne Gore. U Nantu se mogla gledati zanimljiva predstava, a Crnogorke su na kraju stigle do pobjede rezultatom 28:27.

Crna gora je tako zadržala nadu da će se naći u polufinalu EP-a, ukoliko pobjedni Dansku, dok su Srbijanke ostale bez šanse za polufinale.

Crna Gora je bolje ušla u meč i čuvala prednost sve dok Srbijanke nisu izjednačila na 10:10, a onda u finišu prvog dijela i stigle do prednosti.

Igrale su odlično rukometašice Srbije u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo njihovim vodstvom od tri gola razlike, 15:12.

Ipak, imala je srbija u prvom poluvremenu veliki peh pošto se u 19. minuti povrijedila sjajna golmanica Katarina Tomašević, pa je morala napustiti teren.

Drugo poluvrijeme je donijelo izuzetno zanimljiv rukomet i neizvjesno nadmetanje. Brzo su se Crnogorke vratile u potpunosti, pa se većim dijelom nastavka igralo gol za gol, ali onda u posljednjih 10 minuta Crna Gora preuzima vodstvo, a u jednom momentu stiže i do +3.

Uspjela je Srbija do kraja smanjiti zaostatak na jedan gol, ali više od toga nije uspjela pa je Crna Gora slavila pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi su najefikasnije bile Đurđina Jouković, Majda Mehmedović i Milena Raičević sa po šest golova, dok se kod Srbije istakla Katarina Krpež Slezak sa čak 12 golova

Srbija - Crna Gora 27:28

Srbija: Tomašević, Čolić, Radosavljević, Krpež Slezak 12, Lekić 2, Stevin, Lavko 4, Kovačević, Nikolić, Radojević T., Pop-Lazić 2, Radojević D. 5, Vukajlović, Stoiljković 2, Cvijić, Dmitrović.

Crna Gora: Rajčić, Nenezić, Radičević 5, Jauković 6, Bulatović, Klikovac, Ujkić, Premović, Bulatorivć K. 3, Brnović 1, Pavičević, Ramusović, Mehmedović 6, Despotović, Raičević 6, Grbić 1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.