Crnogorke bolje od Slovenki, ludnica u skandinavskom derbiju
Crna Gora je bila sigurna na startu EP-a, a skandinavski derbi između Danske i Švedske donio je pravu dramu

EP za rukometašice

Crnogorke bolje od Slovenki, ludnica u skandinavskom derbiju

E. Škorić

U meču prvog kola grupe B Svjetskog prvenstva za rukometašice u Francuskoj, Crna Gora je sa 36:32 pobijedila Sloveniju.

Crnogorke su u grupi sa Rusijom, Slovenijom i Francuskom, a večeras su stigle do prve pobjede.

Samo na početku su Slovenke vodile 1:0 i 2:1, sve ostalo pripalo je Crnogorkama, koje su na odmoru imale prednost od šest golova (18:12).

Do kraja meča Crna Gora je održavala sigurno vodstvo i na kraju upisala pobjedu.

Jovanka Radičević je sa sedam golova bila najefikasnija u Crnoj Gori, dok je šest postigla Durdina Jauković, a pet Tatjana Brnović. U ekipi Slovenije Ana Gros je dala osam, a Tamara Mavsar sedam golova. Po pet su dale Aneja Beganović i Tjasa Stanko.

Dosta dramatično bilo je u susretu Danske i Švedske u grupi A u kojoj je ranije Srbija pobijedila Poljsku.

Poslije velike drame danske rukometašic slavile su rezultatom 30:29, mada su rivalke imale i plus četiri sredinom prvog dijela, a na poluvremenu je bilo 16:15 za Šveđanke.

Dankinje u nastavku stižu do preokreta i u završnici do teške i vrijedne pobjede u skandinavskom derbiju. Gol odluke zabila je Ostergaard u zadnjim sekundama, tj. pet sekundi do kraja, a Hagman promašila sedmerac za izjednačenje.

Mette Tranborg je sa sedam golova bila najbolja u timu Danske, et je zabila Anne Mette Hansen, a četiri Ostergaard uz taj odlučujući gol. Na suprotnoj strani sedam golova Nathalie Hagman, pet Isabelle Gullden i četiri Jamine Roberts.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi