Alžirski fudbaler je bio zvijezda u najavi dok je nosio dres Lyona, ali nije imao sreće sa povredama koje su ga na kraju koštale velike karijere (Foto: EPA)

Porodične veze za koje rijetko ko zna

Posebna podrška: Zašto veznjak St. Gallena dolazi na utakmicu zbog Miralema Pjanića?

M. Šljivak

Torinski Juventus večeras će u posljednjem susretu grupne faze Lige prvaka gostovati u Švicarskoj kod Young Boysa.

Juve će imati šansu da potvrdi prvo mjesto u grupi, a na terenu bi se od prve minute trebao naći i bh. veznjak Miralem Pjanić.

Imaće Pjanić veliku podršku sa tribina, a tamo će biti veznjak švicarskog St. Gallena Yannis Tafer koji je u rodbinskim odnosima sa porodicom Pjanić.

Sestra Miralema Pjanića Emina udata je za ovog 27-godišnjeg Alžirca sa kojim je 2016. godine dobila sina. Yannis je nekada važio za jednog od najperspektivnijih fudbalera na svijetu, ali na velikoj sceni nikad nije zablistao.

Pjanić i Tafer igrali zajedno u Lyonu

Poznanstvo Miralema Pjanića i Yannisa Tafera aktuelno je od njihovog boravka u Lyonu od 2008. do 2011. godine. Yannis je tu upoznao i Eminu Pjanić sa kojom je započeo i vezu koja je na kraju krunisana brakom.

"On mi je kao brat. Često razgovaramo i motivacija mi je kada me pozove. Ja mu također čestitam na svakoj pobjedi. On je veoma talentovan igrač i trenutno jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Također, bez dileme je jedan od najboljih izdvođača slobodnih udaraca. Izgradio je veliku karijeru i veoma mi je drago zbog toga", rekao je za švicarske medije Tafer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tafer je nekada važio za velikog talenta francuskog fudbala. Prošao je sve omladinske selekcije Trikolora, a Marca ga je stavila na listu 11 najperpsektivnijih fudbalera gdje su bili još Neymar, Lukaku, Gotze...

Međutim, povrede su uništile karijeru danas 27-godišnjeg Tafera. Nije dostigao nivo igre kakav mu se predviđao, ali barem se može pohvaliti da mu je zet velika zvijezda evropskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.