Fekir je ove sezone postigao četiri gola i upisao je četiri asistencije u 14 odigranih susreta za Lyon (Foto: EPA)

Težak izbor je pred njim

Fekir ponovo na tržištu, dva tima zainteresovana

Midhat Šljivak

Nabil Fekir bio je proteklog ljeta na korak od prelaska u Liverpool.

Međutim, problemi sa koljenom koji su otkriveni na ljekarskim pregledima zaustavili su transfer od 70 miliona eura, pa je Fekir o stao u Lyonu.

Ipak, već u januaru bi Fekir mogao napustiti Lyon. Klub je spreman da ga pusti za odgovarajuću sumu novca, a France Football tvrdi da interes za kupovinu sjajnog fudbalera pokazuju Chelsea i Bayern.

Oba tima imaju namjeru da pojačaju ekipa, kako u januaru, tako i u ljetnom prelaznom roku. Fekir također odavno ima želju za odlaskom i njegov novi tim treba tražiti između Chelseaja i Bayerna.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cijena koju francuski tim traži za njega je minimalno 60 miliona eura, a ova cifra bi na kraju mogla biti i nešto veća uz određene bonuse.

Fekir je kompletnu karijeru proveo u Lyonu, a u 163 odigrane utakmice postigao je 61 gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.