Paul Pogba je ove sezone odigrao ukupno 19 utakmica za Manchester United u svim takmičenjima. Postigao je pet golova i dodao četiri asistencije

United to nije osigurao

Pogbi je potreban specifičan tip saigrača da bi vrijedio nešto na terenu?

Muke Pula Pogbe na Old Traffordu se nastavljaju, a stameni Francuz i dalje nije ni sjena onog fudbalskog mađioničara iz dana u Juventusu ili "motora" u veznom redu Trikolora.

Pogba je izostavljen iz startne postave u posljednje tri utakmice Uniteda, što je dolilo ulje na vatru glasinama o nategnutom odnosu njega i trenera Crvenih đavola, Josea Mourinha.

Također, ponovo se špekuliše o njegovom potencijalnom povratku u Juventus, a sada je portugalski novinar i nekadašnji glasnogovornik Josea Mourinha Eladio Parames otkrio da je upravo United kriv za Pogbine slabe igrte. Tačnije, United nije osigurao svom skupocjenom veznjaku adekvatnu podršku u veznom redu.

"Pogba vrijedi jako puno u komercijalnom smislu, toliko da je United za šest mjeseci vratio sav novac koji je potrošio ne njegov transfer. Međutim, bez 'trkača' poput Blaisea Matuidija i Kantea uz sebe, on ne vrijedi ništa na terenu", istakao je Parames, pa dodao:

"United nije osigurao Mourinhu takve trkače, bez obzira što je on to prošlog ljeta tražio od Eda Woodwarda i sada je prisiljen gledati kako se Pogba pretvara u igrača koji gubi najviše lopti u Premier ligi..."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.