Fudbaler Rome nakon poraza

Florenzi: Bojimo se lopte, ne smijemo se više ovako sramotiti

Roma je večeras poražena (2:1) na gostovanju kod Viktorije Plzen u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

Iako je već ranije osigurala nokaut fazu i večeras nastupila u poprilično kombinovanom sastavu, navijačima Rome se sigurno neće svidjeti novi loš rezultat njihove ekipe.

"Mislim da odbrana nije jedini problem, već je riječ o čitavoj ekipi", poručio je nakon utakmice Alessandro Florenzi koji je odigrao zadnjih 20-ak minuta protiv Viktorije.

"Znam da možemo bolje i svi želimo dati svoj maksimum. Ovdje smo bili prije svega kako bi poslali signal i pokazali koliko nam je stalo do kluba... Sada ne govorim o igračima ili treneru, nego o svima u Trigoriji, u klubu. Svi moramo raditi u istom pravcu kako bi postigli nešto više", nastavio je Florenzi, pa dodao:

"Sve počinje od igrača, jer se ne smijemo nastaviti sramotiti na ovaj način. Razočarani smo i ogorčeni, morao pronaći rješenje kako znamo i umijemo... Moramo biti željni igre, a ne bojati se lopte... Maramo i stići do četvrtog mjesta u Seriji A, to je naš cilj".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.