Romin 35-godišnjak je upravo upisao svoj debi u Ligi prvaka

Mirante prvi put nastupa u LP

Romin 35-godišnjak je upravo upisao svoj debi u Ligi prvaka

Roma, koja je već osigurala nokaut fazu, upravo igra utakmicu posljednjeg kola Lige prvaka protiv Viktorije Plzen.

Trener Eusebio Di Francesco u posljednje vrijeme ima puno problema sa povredama, pa je sastav Rome za gostovanje Viktoriji poprilično iskombinovan.

Di Francesco je danas odlučio odmoriti svog prvog golmana, Robina Olsena, te je priliku da se nađe među stativama dobio Antonio Mirante.

Zanimljivo je da je tako iskusni Mirante sa punih 35 godina upisao svoj debi u Ligi prvaka, a ovo je i njegov tek drugi start za Romu ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Mirante je u Romu stigao ovog ljeta iz Bologne za oko četiri miliona eura. Dugo vremena je bio član Juventusa, ali je uglavnom bio na posudbama - u Crotoneu, Sieni i Sampdoriji, prije nego što ga je Sampdorija 2008. godine otkupila. Nakon Sampdorije, nastupao je još i za Parmu prije prelaska u Bolognu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi