Foto: Screenshot

Brazilci se "razbranili"

Sinoć Alisson, večeras Ederson: Čudesna odbrana golmana Cityja

Manchester City je večeras na svom stadionu ugostio Hoffenheim u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

Slavio je Manchester City rezultatom 2:1 nakon preokreta i tako pobjedom okončao takmičenje u grupi F, u kojoj je zauzeo prvo mjesto.

Osim sjajnih golova Leroyja Sanea, susret na Etihadu je uljepšao i golman Manchester Cityja Ederson svojom fenomenalnom paradom.

Na otvaranju susreta se Kramarić namjestio na šut, uputio loptu ka gornjem lijevom uglu Edersonovog gola, ali se Brazilac izvio i maestralno odbranio ovaj pokušaj vrhovima prstiju.

Brazilski golmani su zaista briljirali u ovom kolu, pa je tako sinoć i Liverpoolov Alisson imao maestralnu intervenciju. Istina, njegova odbrana je imala puno veću vrijednost s obzirom da je u finišu susreta spriječio Milika da odvede Napoli u nokaut fazu i ostavi Liverpool u Ligi Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.