Guardiola bijesan: Tajno dogovorio veliki transfer, a čelnici Cityja ga pokvarili
Guardiola se nadao da će mladi fudbaler potpisati za City, ali od toga na kraju neće biti ništa zahvaljujući upravi kluba iz Manchestera (Foto: EPA)

Ništa od dolaska De Jonga u Manchester

Guardiola bijesan: Tajno dogovorio veliki transfer, a čelnici Cityja ga pokvarili

M. Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola bijesan je na rukovodstvo kluba jer nisu uspjeli da mu dovedi mladog veznjaka holandskog Ajaxa Frenkieja de Jonga.

Manchester City se odlučio povući iz trke za ovog mladog fudbalera. PSG je navodno najbliži realizaciji transfera od 75 miliona eura, ali tu je i Barcelona.

Guardiola je nakon svega bijesan na rukovodstvo kluba jer je on, kako tvrdi Daily Mirror, imao tajni sastanak sa De Jongom na kojem ga je uvjerio da će igrati za njega naredne sezone.

Međutim, rukovodstvo Cityja je odlučilo da se povuče iz trke za ovog fudbalera zbog financijskog fair playa što je itekako naljutilo katalonskog stručnjaka koji je želio De Jonga u svom timu od naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čelnici aktuelnog prvaka Engleske ranije su propustili dovesti Alexisa Sancheza, Freda i Jorginha, koji su završili u rivalskim klubovima Manchester Unitedu i Chelseaju, pa Pep ima velikog razloga da bude ljut.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi