Shakhtar ostao zatrpan u snijegu, Hoffenheim samo naljutio Građane
(Foto: EPA) Vodio je Shakhtar golom Moraesa, ali su Depay i Fekir režirali pogodak vrijedan Lyonovog plasmana u nokaut fazu

Liga prvaka - grupa F

Shakhtar ostao zatrpan u snijegu, Hoffenheim samo naljutio Građane

Posljednje kolo grupne faze Lige prvaka je bilo posebno zanimljivo u Grupi F. U snijegom zavejanom Kijevu Shakhtar je dočekao Lyon u nadi da će pobjedom doći do druge pozicije i nokaut faze. Ipak, to se nije desilo.

Međusobni duel Shakhtara i Lyona odlučivao je o putniku u nokaut fazu. Shakthtar je morao slaviti pobjedu, dok je Lyonu odgovarao i remi, a upravo tako je i završen susret, rezultatom 1:1.

Dobro je igrao Shakhtar na otvaranju meča i poveo sa 1:0 u 22. minuti nakon što je Moraes precizno pogodio poslije asistencije Ismailyja.

Rezultatom 1:0 se i otišlo na odmor, a onda je Lyon u nastavku dodao gas u želji da dođe barem do remija.

Imao je Lyon nekoliko solidnih prilika, a terenska inicijativa se francuskoj ekipi isplatila u 65. minuti. Depay je uposlio Fekira koji se odlično izborio za prostor i sjajnim udarcem sa vrha kaznenog prostora poravnao na 1:1.

Do kraja je ostalo 1:1 iako je Shakhtar imao nekoliko šansi za gol, pa je Lyon stigao do druge pozicije i nokaut faze Lige prvaka. Shakhtar će na proljeće igrati u Ligi Evrope.

Kada je u pitanju druga utakmica Grupe F, Manchester City je na Etihadu ugostio Hoffenheim.

U Hoffenheimu je postojala nada barem za treće mjesto i Ligu Evrope, ali se za takav razvoj situacije moralo dosta toga posložiti.

Hoffenheim je prijetio na otvaranju meča preko Kramarića, a onda je Laporte skrivio penal, pa je Hoffenheim dobio odličnu priliku za vodstvo. Kramarić je bio siguran realizator u 16. minuti za 0:1.

Ipak, čini se da je Hoffenheim golom samo naljutio Građane koji su počeli redati prilike pred Baumannovim golom.

Inače, Baumann je danas briljirao, a fudbaleri Cityja su promašivali prilike sve do finiša provg dijela kada Leroy Sane postiže sjajan gol iz slobodnjaka za 1:1.

Nastavili su Građani i u drugom dijelu sa napadima, iako su na momente prepuštali loptu Hoffenheimu.

Kontre Cityja su bile ubojite, a nekoliko propuštenih prilika prethodilo je drugom golu Građana u 61. minuti. Sjajno su domaći istrčali kontru, Sterling je perfetkno proigrao Sanea, a Nijemac postigao svoj drugi gol na susretu za 2:1.

Do kraja je ostalo 2:1, a City je na najbolji mogući način okončao grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati da bh. defanzivac Ermin Bičakčić nije nastupio za Hoffenheim u večerašnjem porazu.

Konačno stanje u grupi F izgleda ovako: Manchester City je prvi sa 13 bodova, Lyon drugi sa osam, Shakhtar treći sa šest, a Hoffenheim četvrti sa tri osvojena boda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi