Legendarni Michael Owen krivi Mourinha

"Kada gledam Pogbu, imam osjećaj da se radi o igraču koji tek uči da igra"

Legendarni engleski napadač Michael Owen smatra da bi Paul Pogba bio jedan od najboljih igrača svijeta da igra u nekom drugačijem sistemu ili pod vodstvom nekog drugog trenera.

Francuski reprezentativac je u vrlo slaboj formi ove sezone, pa ponekad meč počne i sa klupe za rezerve, a kada igra to većinom nije ni sjena igrača koji je bio fantastičan u redovima Juventusa.

Owen smatra da način na koji Mourinho vodi Manchester United ne odgovara Pogbinom stilu igre i zbog toga ne može pokazati koliko je zapravo dobar.

"Po meni Pogba bi mogao da bude vrhunski igrač u određenom timu na određeni način. Nervira me ono što gledam iz sedmice u sedmicu jer znam da je puno bolji od toga. Malo ga i sažaljevam jer mislim da način na koji tim igra i način na koji ga trener vodi nisu pravi da iz njega izvuku najbolje", rekao je Owen i dodao:

"Vjerujem da trener mora preuzeti odogovornost i to zbog sistema igre koji forsira. Kada Pogbu gledate, imate osjećaj da se radi o nekome ko ima 16 ili 17 godina i još uči da igra fudbal. Da igra kod Guardiole ili Kloppa mislim da bi bio jedan od najboljih igrača svijeta, a u ovom trenutku to ne možemo reći za njega".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.