La Repubblica: Ivan Perišić želi u Premier ligu!

Seli u United?

La Repubblica: Ivan Perišić želi u Premier ligu!

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Ivan Perišić mogao bi karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Kako navodi italijanski list La Repubblica, Perišić je izrazio želju za prelaskom u englesku Premier ligu i vrlo lako bi se moglo desiti da ovaj fudbaler na kraju i napusti Inter.

Interes za njega je u prethodnih nekoliko sezona pokazivao Manchester United, a navodno su upravo Crveni đavoli tim u kojem bi reprezentativac Hrvatske mogao nastaviti karijeru.

Pred ovim fantastičnim krilnim fudbalerom je još nekoliko dobrih sezona i sada je želja za Premiershipom veća nego ikad.

Hrvat priznao da je bio blizu Uniteda

Perišić je nedavno priznao da je na ljeto 2017. godine bio vrlo blizu prelaska u redove Manchester Uniteda.

Tada se i kroz medije dosta špekulisalo da će hrvatski napadač promijeniti sredinu i otići u Premiership, ali na kraju je ipak ostao u Interu.

Danas, nešto više od godinu dana kasnije, Perišić u razgovoru za magazin FourFourTwo objašnjava kako se sve desilo.

"Istina je da sam na stolu imao ponudu Manchester Uniteda i bio sam blizu odlaska iz Intera. Ali, odlučio sam na kraju da ostanem. Trener Luciano Spalletti je želio da mi da veliku ulogu u timu. U fudbalu mali detalji u ovim situacijama mogu da presude", rekao je Perišić.

On je ove sezone upisao ukupno 20 nastupa u svim takmičenjima te je postigao dva pogotka uz dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije nego što je obukao dres Intera 2015. godine Perišić je nosio dres Wolfsburga, a ranije je također igrao za Borussiju, Club Brugge, Sochaux, Roeselare i Hajduk.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi