Bh. dragulj još uvijek je bez kluba. No, čini se i ne još dugo.

Da li će bh. dragulj put Italije?

Ajdin Hasić ponovo briljirao, glavni skaut Juventusa napravio konkretan potez

Samir Mlaćo

Juniorski reprezentativac naše zemlje Ajdin Hasić još uvijek je bez kluba. Hasić se nakon neočekivanog razlaza sa Dinamom našao na meti brojnih evropski velikana, no do transfera još uvijek nije došlo.

Iako je često na naslovnicama medija, Hasić nastavlja sa brojnim partijama. Jučer za juniorsku reprezentaciju BiH u prijateljskom meču protiv Hrvatske upisao dvije asistencije u pobjedi 2:1, a kako piše Index.hr, sa tribina je Hasića pratio i glavni skaut slavnog Juventusa.

"Po naputku klupske uprave, u Medulin je doputovao kako bi recenzirao bosanskohercegovačkog reprezentativca Ajdina Hasića, Dinamovog donedavnog juniora i jednog od najvećih klupskih talenata na poziciji desnog krila. Ajdin Hasić istaknuo se s dvije asistencije, a ubrzo nakon utakmice Juventusov skaut pristupio mu je kako bi ga nagovorio na potpisivanje ugovora s talijanskim klubom. Detalji, kao i konačan odgovor, trenutačno su nepoznati", prenosi ovaj medij.

Hasić je u čudnim okolnostima napustio Dinamo. Naime, mladi nogomeaš je u Dinamo došao još kao dječak, a sa hrvatskim prvakom je imao stipendijski ugovor do januara 2021. godine koji je potpisao prije deset mjeseci. Međutim, Dinamo i Hasić su nedavno potpisali sporazumni raskid ugovora, što je vijest koja zvuči nevjerovatno jer nikom nije jasno zašto se Dinamo tek tako odrekao svog velikog talenta, ali i potencijalno milionske zarade.

Nakon svega oglasio se i bjegunac Zdravko Mamić koji je poručio o da se radi o klasičnoj prevari i da će Dinamo to i dokazati.

Iz Dinama su protekle sedmice oglasili saopštenjem u kojem su istakli da će tužiti porodicu bh. dragulja radi zaštite interesa kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.