Zagrebački sud donio odluku o Luki Modriću
Modrić je svjedočio u slučaju Zdravka Mamića, ali za razlika od Maminja, neće krivično odgovarati

Neće biti procesuiran

Zagrebački sud donio odluku o Luki Modriću

S. Mlaćo

Luka Modrić neće odgovarati i biti procesuiran za kazneno djelo davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću. 

Postupak protiv kapitena hrvatske nogometne reprezentacije obustavljen je na zagrebačkom Županijskom sudu", saznaje Jutarnji list.

Općinski sud u Zagrebu ove godine odbacio je optužnicu protiv Modrića, no tužiteljstvo se žalilo, ali sada protiv ove odluke ne postoji mogućnost daljnje žalbe.

Vezistu Reala teretili su da je na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima optuženi za izvlačenje novca iz Diama svjesno neistinito govorio o aneksima ugovora kojima se reguliše podjela odštee od transfera.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Zanimljivo da je Mamić zbog toga dobio šest i pol godina zatvora, ali je pobjegao u BiH gdje se i sada nalazi.

Top Komentari

Horde
Barcelone ? A novinara i g***
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi