Callum Wilson na meti Chelseaja

Morata i Giroud mogu spakovati kofere, stiže novi napadač na Stamford Bridge

E. Čaušević

Već nekoliko godina Chelsea ima velikih problema s napadačima, a sve je počelo nakon što je Diego Costa odlučio da se vrati u Atletico Madrid.

Costa je bio u odličnoj golgeterskoj formi dok je nosio dres Plavaca, no onda je sve iznenadio odlukom da napusti klub i vrati se u Atletico. Londonski klub je brzo reagovao i za veliki novac kupio Alvara Moratu, no španski napadač još uvijek nije opravdao povjerenje.

Kao podrška stigao je početkom godine Olivier Giroud, no o njegovoj golgeterskoj krizi baš i ne treba previše trošiti riječi. Čini se da je Plavcima dosadilo čekati da Morata i Giroud prorade i krenuli su u potragu za novim napadačem.

Engleski mediji prenose da je prva želja ovog kluba Callum Wilson koji pruža fantastične partije u dresu Bournemoutha. Plavci su spremni platiti čak 30 miliona funti, te navodno sve bi se trebalo završiti veoma brzo.

Wilson je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 15 utakmica u Premiershipu i postigao je osam golova uz šest asistencija. Ovaj 26-godišnji napadač u Bournemouth je stigao 2014. godine iz Coventryja za 3,3 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.