Quaresmina glupost za kraj, Malmo izbacio Bešiktaš
(Foto: EPA) Turski klub je večeras svojim navijačima priredio veliko razočarenje, iako je u finišu utakmice imao nekoliko prilika da dođe do zlatna vrijednog remija

Zadnje kolo grupne faze Lige Evrope

Quaresmina glupost za kraj, Malmo izbacio Bešiktaš

Odigrano je 12 utakmica zadnjeg kola grupne faze Lige Evrope, a zanimljivo je bilo širom Starog kontinenta.

Bešiktaš je na svom stadionu u Istanbulu, u okviru Grupe I, dočekao Malmo u direktnom okršaju za nokaut fazu Lige Evrope i izgubio rezultatom 0:1.

Turskoj ekipi je presudio gol Antonssona iz 51. minute, a frustracije domaćih su izašle na vidjelu u 65. minuti, kada je Ricardo Quaresma ostavio svoju ekipu na cjedilu. Portugalac je, očigledno s namjerom, startovao na nogu protivničkog igrača i zaradio direktan crveni karton.

u drugom meču ove grupe Genk je sa 4:0 savladao Sarpsborg i samo potvrdio prvo mjestu u grupi. Konačni poredak u Grupi I je sljedeći: Genk 11 bodova, Malmo devet, Bešiktaš sedam i Sarpsborg pet.

Rennes je u okviru Grupe K na svom terenu ugostio Astanu, također u direktnom duelu za nokaut fazu.

Rennes je slavio sa 2:0 zahvaljujući golovima sjajnog mladog Ismaile Sarra (u 66. i 73. minuti) i došao do drugog mjesta u Grupi K.

Na prvom mjestu u ovoj grupi je završio kijevski Dinamo bez obzira na večerašnji poraz (0:1) od Jabloneca na vlastitom terenu.

U Grupi H je sve bilo riješeno i prije utakmica posljednjeg, 6. kola grupne faze.

Ipak, vrijedi istaći da se Marseille nastavio brukati pošto je na Velodromeu izgubio sa 1:3 od Apollona.

Za francusku ekipu je sve krenulo napako već u osmoj minuti kada je mladi Kamara skrivio penal i zaradio crveni karton. Apollon je poveo preko Maglice sa bijele tačke, Thauvin je uzvratio za 1:1, ali je potom u 30. minuti Maglica postigao novi gol za 1:2. Konačnih 1:3 postavio je Sylianou lijepi golom u 56. minuti.

U drugom meču ove grupe Eintracht Frankfurt je kao gost na Olimpicu savladao Lazio sa 1:2 i tako zadržao stopostotan učinak u grupnoj fazi, pa će u nokaut fazu sa prvog mjesta. Lazio ide dalje kao drugoplasirani, što je bilo poznato i prije ovog duela.

U Grupi L je MOL Vidi na svom terenu remizirao sa Chelseajem rezultatom 2:2 i oprostio se od Lige Evrope.

Chelsea je poveo sjajnim golom Williana iz slobodnjaka u 30. minuti, da bi mladi Ampadou postigao autogol za 1:1 dvije minute kasnije.

Stigao je MOL Vidi do preokreta u 56. minuti preko Negoa, da bi Giroud u 75. minuti poravnao na 2:2, također iz slobodnjaka.

Chelsea ide u nokaut fazu kao prvoplasirani, dok BATE, koji je večeras sa 3:1 savladao PAOK, ide dalje sa drugog mjesta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Rezultati 6. kola grupne faze Lige Evrope:

Akhisarspor - St. Liege 0:0
Bešiktaš - Malmo 0:1
Dynamo Kijev - Jablonec 0:1
Genk - Sarpsborg 4:0
Lazio - Eintracht Frankfurt 1:2
Marseille - Apollon 1:3
MOL Vidi - Chelsea 2:2
PAOK - BATE 1:3
Rapid - Rangers 1:0
Rennes - Astana 2:0
Sevilla - Krasnodar 3:0
Villarreal - Spartak Moskva 2:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi