Tokom boravka na Old Traffordu Gary Neville je osvojio čak 20 trofeja sa Crvenim đavolima (Foto: EPA)

Veoma zanimljiva izjava bivšeg člana Crvenih đavola

Gary Neville: U Unitedu sam igrao samo sa dvojicom igrača svjetske klase

M. Šljivak

Nekadašnji desni bek Manchester Uniteda Gary Neville (43) proveo je čak 19 sezona na Old Traffordu i igrao je sa mnogim velikim zvijezdama svjetskog fudbala.

Međutim, iako je pored njega igrao veliki broj vrhunskih fudbalera, Neville je istakao da je u timu sa Teatra snova igrao samo sa dvojicom fudbalera svjetske klase.

To je engleskim novinarima otkrio legendarni defanzivac Liverpoola Jamie Carragher kojem je Neville saopštio koja su dvojica fudbalera u pitanju.

"Gary Neviile mi je jednom prilikom rekao da je u karijeri igrao samo sa dvojicom fudbalera svjetske klase. Prvi je Cristiano Ronaldo, a drugi Peter Schmeichel. Istakao je da su oni najzaslužniji za Unitedov uspjeh", otkrio je Carragher.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neville je i ranije bio poznat po mnogim nevjerovatnim izjavama koje su često privlačile pažnju sportske javnosti širom svijeta.

Od 1992. do 2011. godine Neville je za United odigrao 602 utakmice i postigao je sedam golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.