Njemački napadač postigao dva sjajna gola

Leipzig deklasirao Mainz uz kasni šou Time Wernera

Prva od dvije utakmice današnjeg programa 15. kola Bundeslige odigrana je u Leipzigu, gdje je Red Bull očekivano savladao Mainz rezultatom 4:1.

Utakmica je počela sjajno za domaći tim koji je brzo stigao do 2:0 golovima Poulsena u 14. i 19. minuti. Igrao se 38. minut kada se Mainz vratio u utakmicu zahvaljujući pogotku Onisiwa.

Taj rezultat bio je na snazi sve do 74. minute, kada na scenu stupa Timo Werner. Prvi gol njemački reprezentativac postiže nakon sjajne solo akcije, a potom u 88. minuti pravi još jednu majstoriju za konačnih 4:1.

Leipzig ostaje na četvrtom mjestu u Bundesligi sa 28 bodova, pet više od petoplasiranog Frankfurta koji ima utakmicu manje. Timo Werner je sada na diobi drugog mjesta liste strijelaca sa deset pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.