Wolfsburg iznenadio Eintracht, Leipzig bolji od Monchengladbacha
Iako je Luka Jović nastavio sa sjajnom serijom golova, to ipak nije pomoglo njegovom timu da danas dođe do bodova.

Bundesliga, 13. kolo

Wolfsburg iznenadio Eintracht, Leipzig bolji od Monchengladbacha

Fudbaleri Wolfsburga pobijedili su danas u gostima Eintracht Frankfurt, dok je Red Bull Leipzig bio bolji od Borussije Monchengladbach, a sve to u okviru posljednja dva meča 13. kola Bundeslige. 

Iako je ekipa Eintrachta u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, danas je ipak doživjela poraz na domaćem terenu od Wolfsburga i to sa 2:1.

Strijelci za goste su bili Mehmedi i Ginczek, dok je za domaće jedini gol postigao fenomenalni Luka Jović.

Eintracht je nakon ovog poraza ostao na 5. poziciji sa 23 osvojena boda, dok je Wolsfburg tri mjesta ispod sa pet bodova manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U drugom današnjem meču Leipzig je porazio na domaćem terenu Monchengladbach sa 2:0, a strijelac je oba puta bio Werner.

Red Bull je sada na 3. poziciji sa 25 bodova, dok je Monchengladbach mjesto ispred sa bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi