Hakan Calhanoglu se vraća u Njemačku?
(Foto: EPA) Hakan Calhanoglu je na ljeto 2017. godine stigao u Milan. Turski veznjak bi s vremena na vrijeme bljesnuo, ali nije ispunio očekivanja.

Dva bundesligaša zainteresovana za njegove usluge

Hakan Calhanoglu se vraća u Njemačku?

Italijanski Tuttosport tvrdi da bi Hakan Calhanoglu već u januaru mogao napustiti Milan kako bi napravio mjesta za Lucasa Paquetu koji je za 40 miliona eura kupljen od Flamenga.

Paqueta će se uskoro pridružiti ekipi, a to bi mogao značiti kraj za Calhanoglua koji je 2017. godine stigao kao veliko pojačanje iz Leverkusena, ali nije do kraja ispunio očekivanja.

Također, promjena formacije Rossonera koji pod Gattusom uglavnom igraju 4-3-3 značajno je uticala na Calhanogluovu minutažu u posljednje vrijeme.

Prema pisanjima Tuttosporta ovaj turski majstor slobodnih udaraca bi se u januaru mogao vratiti u Bundesligu i pojačati RB Leipzig ili Eintracht Frankfurt.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Calhanoglu je u Milan stigao na ljeto 2017. godine iz Bayer Leverkusena za oko 22 miliona eura, a od tada je za Rossonere upisao 56 nastupa i postigao osam golova. Dodao je i odličnih 17 asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi