Nakon tri kola bez pobjede, Vučica je večeras teškom mukom došla do tri boda i tako se vjerovatno Eusebio Di Francesco spasio otkaza (Foto: EPA)

Velika greška golmana Rome, loša igra bh. fudbalera

Roma dva puta gubila, ali ipak pobijedila: Noć za zaborav Robina Olsena i Ervina Zukanovića

Midhat Šljivak

Roma je u 16. kolu italijanske Serije A uz dosta muke savladala Genou sa 3:2.

Nije Roma večeras blistala. Vidljivo je da tim nije isti bez Edina Džeke, pa je večeras Genoa napravila velike probleme Vučici.

Gosti su u 17. minuti došli do vodstva i to nakon očajne reakcije golmana Rome Robina Olsena. Hiljemark je šutirao, a lopta golmanu Vučice prolazi kroz ruke i noge i kreće prema mreži. Umjesto da odmah krene prema njoj i da je uhvati, Šveđanin je čekao, a to koristio Piatek, te pogađa za 0:1.

Roma je potom krenula po izjednačenje, a u 31. minuti su do njega i došli. Federico Fazio je pogodio nakon prekida za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, radost domaćih navijača je kratko trajala. Već u narednom napadu Hiljemark je iskoristio neoprezznost odbrane domaćih i pogodio je 1:2.

Na odmor se ipak otišlo neriješenim rezultatom. U posljednjoj minuti prvog dijela Justin Kluivert je sprintom pored Ervina Zukanovića došao do šanse i na kraju je i zabio gol za 2:2.

U nastavku smo vidjeli samo jedan gol, a u 59. minuti je nakon odlične akcije pogodio Bryan Cristante za 3:2.

Uzbuđenja je do kraja bilo pred oba gola, a najveću šansu propustio je Cristante koji u 85. minuti sa samo dva metra pogađa stativu i propušta da riješi meč.

Kazne nije bilo. Pandev je u finišu propustio veliku šansu, pa je Roma došla do važna tri boda u zaista teškom susretu.

Ervin Zukanović je igru napustio nakon sat vremena. Dobio je žuti karton na samom otvaranju meča, a nije ni odigrao naročito kvalitetnu partiju.

Serie A, 16. kolo:

Roma - Genoa 3:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.