Derbi do derbija

Februar će biti pakleni mjesec za Manchester United

Endin Čaušević

Žrijeb osmine finala Lige prvaka održan je danas, a Manchester United nije imao sreće jer je za protivnika dobio PSG.

Crveni đavoli ove sezone igraju ispod svih očekivanja i jasno je da je PSG favorit u ovom duelu. Ipak, navijači engleskog velikana se nadaju da će se njihov tim konačno vratiti u pravu formu do februara kada ih o čekuju dueli s prvakom Francuske.

Međutim, februar će biti vjerovatno najteži mjesec za Crvene đavole u ovoj sezoni. Pored duela s PSG-om očekuju ih još tri žestoka duela u engleskom Premiershipu.

United će prvo ugostiti na svom terenu PSG, a zatim i Liverpool. Nakon toga slijedi utakmica u gostima Arsenala, a mjesec završavaju gradskim derbijem protiv Manchester Cityja. United će početkom marta odigrati revanš protiv PSG-a i tako zaključiti niz derbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.